Borgerlig ceremoni

Här finns ingen förutbestämd ordning men oftast innehåller ceremonin musik, tal och eventuellt diktläsning. En borgerlig akt äger oftas rum i ett kapell eller annan lokal utan religiösa symboler. Alla kan välja en borgerlig begravning.

En begravningsceremoni kan utformas på många olika sätt, och väljer man en borgerlig ceremoni, det vill säga en religionsfri ceremoni, så kan man utforma ceremonin precis som man själv önskar. Vi på J. Olssons Begravningsbyrå har lång och gedigen erfarenhet när det kommer till att anordna borgerliga ceremonier. Vi hjälper er gärna med att utforma en personlig och värdig ceremoni efter era önskemål, samt ordnar kontakten med en borgerlig officiant om det behövs.

Vi samarbetar bland annat med en borgerlig officiant som är mycket uppskattad, med lång erfarenhet även inom begravningsbranschen och är väldigt flitigt anlitad. Hon heter Pernilla Dagerhem, och vill ni läsa mer om henne och besöka hennes hemsida så klickar ni bara här.

Utöver Pernilla har vi några officianter till att välja på. Fråga oss bara så berättar vi mer. Det finns även möjlighet att själv ordna eller själv vara officiant, för det får vem som helst vara. Det finns ingen förutbestämd ordning men oftast innehåller ceremonin musik, tal och eventuellt diktläsning. En borgerlig akt äger oftas rum i ett kapell eller annan lokal utan religiösa symboler. Alla kan välja en borgerlig begravning och varje borgerlig begravning är unik.